Ecofriendly bouwen met houtskeletbouw.

Houtskeletbouw is duurzaam in elke betekenis. Het is een ecologische manier van bouwen en met kwalitatief hout krijg je bovendien een uiterst duurzaam resultaat. Ook bij renovaties is houtskeletbouw een populaire keuze. Het lichte gewicht en de wendbaarheid zitten er vast voor iets tussen! Houtskeletbouw kan perfect op een ondergrond met een beperkte draagkracht of een bestaand gebouw.

Waarom kiezen voor houtskeletbouw?

Houtskeletbouw wint op vele vlakken van een traditioneel bouwproces. De plaatsing verloopt veel sneller en de foutenmarge wordt tot een minimum herleid. Dat kan doordat alle elementen op voorhand worden uitgetekend en uitgewerkt. Voor houtskletbouw worden immers vaak prefabonderdelen gebruikt, waardoor je natuurlijk aan snelheid wint.

Ook op ecologisch vlak is houtskeletbouw een winnaar. Er is veel minder transport nodig naar de werf dan bij klassiek bouwen en ook het aantal arbeiders op de werf kan worden gereduceerd. Beide zijn te danken aan een uitstekende voorbereiding.

Houtskeletbouw voor elke woning

Een volledige nieuwbouw in houtskeletbouw of enkel de aanbouw in een renovatie? In elk project werkt houtskeletbouw architecturale verfijning in de hand. De structuur is namelijk minder dik dan bij traditionele gebouwen. Maar wees gerust: qua afwerking is er net zo veel mogelijk. Zo kan je kiezen voor houten gevelbekleding , maar ook gevelstenen kunnen perfect. Moderne villa of landelijke woning? Houtskeletbouw vormt keer op keer de perfecte basis.

Houtskeletbouw laat zich uitstekend combineren met houten dakconstructies en gevelbekleding .

Onze aanpak voor houtskeletbouw.

Om jouw woning met houtskeletbouw te realiseren, zijn onze technisch tekenaars en ingenieurs eerst aan zet. Zij tekenen alles minutieus uit. Wanneer de vloerplaat er ligt, komen we alles finaal opmeten om de technische tekeningen te perfectioneren. Naargelang het project kiezen we daarna voor prefab of een volledige opbouw ter plaatse. Hoe dan ook kan je rekenen op de expertise van onze vakmensen!

Meer weten over houtskeletbouw?